Populaire Ibiza wijnbar verandert concept

Populaire Ibiza wijnbar verandert concept

We kenden Vino & Co al jaren als wijnbar met de stijlvolle slijterij in Can Bellotera, op de weg naar Sant Josep. Opgericht door Jeroen en Rosa Hamersma in 2009.
Vino and Co

Ook bekend van het organiseren van de populaire nieuwjaarsduik op het Las Salinas strand.

new year dive
new year dive

Door de jaren heen is Vino & Co uitgegroeid tot een begrip op Ibiza.

Wij, als “all year round”-Ibiza bewoners, zaten er iedere winter op dinsdagen en/of vrijdagen om te socializen met een goed glas wijn en een kleine kaart van hapjes.

ibiza food vino and co
ibiza food vino and co

Het concept: je kunt kiezen uit 25 verschillende open wijnen die per glas worden geserveerd, maar er is ook de mogelijkheid om elke fles uit de schappen van de slijterij te halen. Je betaalt dan de winkelprijs plus 10 euro kurkgeld. Geweldig als we er met onze vrienden zaten te borrelen en een fles deelden, omdat we dan steeds meer mooie wijnen leerden kennen.

Vino and Co

In de schappen staat een keuze van ongeveer 300 verschillende wijnen en dus is het een walhalla voor wijnliefhebbers.

Vino and Co

Daarnaast kun je ook ambachtelijk handgemaakt bier drinken en heeft Vino & Co de grootste selectie sake op het eiland. Dochter Rosa is cum laude afgestudeerd Sake Sommelier.

ibiza food vino and co

Maar sinds de zomer van 2018 heeft het team van Vino & Co er een nieuwe werknemer bij, Rodney Limoen, met jaren ervaring als chef-kok en privé chef op Ibiza. Gedurende de dag is de wijnwinkel zoals gewoonlijk geopend, maar vanaf 17:00 uur kunt je er nu dus ook dineren! De kaart is uitgebreid en bevat mooie gerechten, ongeveer even groot als een voorgerecht in een normaal restaurant, groot genoeg om te delen.

Vino and Co

Wij waren met zijn vieren en kozen de volgende zes gerechten:

ibiza food vino and co
ibiza food vino and co

Oesters van Don Ostra,

ibiza food vino and co

Chiperones (kleine inktvisjes) met gepofte aardappel en peterselie knoflook dressing,

ibiza food vino and co

Foie gras met appel en rode ui chutney in Cognac saus,

ibiza food vino and co

Humus met rode biet, zoete aardappel en balsamico,

ibiza food vino and co

Gerookte zalm met creme fraiche en haringkuit

ibiza food vino and co

… en als dessert peer met rocquefort, gesneden ham en balsamico met daarbij een glas sake.

Vino and Co

Onze ‘food experience” met daarbij perfect gematchte wijnen en sake duurde drie gezellige uren en gaf ons een super voldaan gevoel. Tel daarbij op de kleurrijke groep van aan de buitentafel aangeschoven locals, altijd in voor een gesprek of het delen van een fles of gerecht en onze avond bij Vino & Co kon niet meer stuk!

ibiza food vino and co

Scroll naar boven