The Boat House

Prijs:     
Menu: Fusion cooking

Naar het noordelijke strand van Cala Sant Vicent kun je op twee manieren rijden: of via het mooie dorp San Joan, of via de steile kronkelweg langs de kust vanaf San Carlos. Wij namen de kronkelweg met de fantastische vergezichten over de baaien van Noord-West Ibiza.

De eigenaar van restaurant “The Boat House” is de knappe Jay, ook 1 van de eigenaren van restaurant “On The Beach”, wat 50 meter verder ligt. Jay vertelt ons:

Ik ben geboren op Ibiza, maar heb Nederlandse hippie ouders. Mijn moeder is vegetarisch, mijn zus is een visliefhebber en mijn vader en ik houden vooral van vlees. Toen ik na zat te denken over een nieuw restaurant wilde ik vooral rekening houden met de diversiteit van mensen en hun smaak. En toen een meisje van 10 jaar mij vorig jaar bij On The Atzaro Beach: “Waarom heb je geen vegan gerechten op je menukaart?” wist ik het zeker: in ons nieuwe restaurant is er voor elk wat wils!

Vorig jaar voeren Jay en zijn Braziliaanse vriendin over naar Barcelona met een pick-up truck en reisden zij over het Spaanse vasteland, waar zij aten in diverse restaurants, praatten met vissers en kwamen ze tot fusion-cooking gerechten met invloeden van o.a. Marokko, Iran en natuurlijk Spanje.

De vis op de kaart komt iedere dag echt vers aan met bootjes op het strand van Cala Sant Vicent.

Wij aten de Temaki Roll met quinoa en gegrilde garnalen, de Bulgur Salade en dronken een smoothie van groene appel, selderij, peterselie, lime, spinazie en komkommer.

De stijl van het interieur is vintage: diverse tweedehands meubels en decoratie gingen mee in de pick-up tijdens de reis. En er zijn hangmatten!

Tel: +34 971 32 42 45




























Scroll naar boven